Werken in de zorg

Het werken in de zorg brengt veel met zich mee, terwijl je er ook heel veel voor terug krijgt. De hulpvragers zijn zeer dankbaar voor alles wat je doet. Zij laten dit ook duidelijk blijken; een lach, een traan, een knuffel of een kus. Deze kleine dingen zorgen ervoor dat je dagelijks met een lach naar het werk toegaat, al is het af toe ook een zwaar beroep. Zo krijg je te maken met veel verdrietige zaken, die je doen stilstaan bij je eigen gezondheid en hoe blij je mag zijn dat je überhaupt gezond bent!

 

Het verlies van kleine dingen kan voor oudere zorgvragers al erg ingrijpend zijn. Elke keer moeten zij een klein deel van hun eigen zelfstandigheid inleveren. Daarnaast krijg je te maken met de dood, die af en toe zeer dichtbij komt. Daardoor ga je nadenken over je eigen leven. Ondanks de verliezen die zij moeten lijden – het verlies van anderen en het verlies van eigen zelfredzaamheid-, vinden zij telkens de kracht om toch door te gaan met vechten.

 

Dit alles zorgt ervoor dat het werken in de zorg toch een geweldig beroep is! Waar anders krijg je zoveel dankbaarheid van mensen als hier? Precies!

 

Mijn vrouwentip: niet alleen is het werken in de zorg elke dag weer een geweldige ervaring, je krijgt er zelf vroeg of laat ook mee te maken. Als je tóch op zoekt bent naar werk, kies dan voor de zorg. Ook al is het voor even..

admin

Administrator Vrouwentips.nl.

Geef een reactie